/ iStock
Силни валежи предизвикаха наводнения в части от Босна и Херцеговина и Хърватия, което доведе до затваряне на пътища и предупреждения за евакуация, предаде Асошиейтед прес.

Преливащи реки в двете страни наводниха десетки къщи и пътища, което накара властите да предупредят жителите на засегнатите райони да се подготвят за евакуация, ако обилните валежи не стихнат.

Полицията в Босна потвърди, че работници са намерили тяло, докато разчиствали предизвикано от дъждовете свлачище, което е затрупало участък от регионален път в северната част на страната, близо до град Приедор.

Няколко други главни и регионални пътища в Северна и Северозападна Босна бяха блокирани поради наводнения или свлачища, а редица местни общности в района въведоха извънредни мерки през нощта срещу неделя.

Местните медии съобщават, че положението е особено тежко в селата около северния град Градишка, където един мост е бил отнесен, а няколко ферми са изолирани от света.

Наводненията доведоха до затваряне на пътища и в съседна Хърватия, където армията беше изпратена да помогне за укрепването на защитните съоръжения в централната част на страната около град Костайница.
БТА