/ ThinkStock/Getty Images
Необичаен бар с форма на глобус, на който някога са се сервирали напитки на представителния кораб на нацисткия диктатор Адолф Хитлер е обявен на търг. Очаква се тази забележителност да бъде продадена за 250 000 долара, съобщи РТС.

Корабът „Гриле” е построен за нуждите на военноморския флот и е използван като държавна яхта от Адолф Хитлер и други високопоставени представители на нацисткия режим.

Барът с формата на глобус, е изработен от заварени стоманени пръти, които представляват паралели и меридиани, и оставя впечатлението, че барманът се носи във въздуха. Барът е придружен от пет месингови стола с оригинална тапицерия.

Според каталога на продавача „"Alexander Historical Auctions“, който обяви продажбата за края на октомври, барът е спасен, когато корабът е даден за скраб в началото на 50-те години на миналия век в САЩ. Бащата на продавача на бара е бил приятел със собственика на фирмата, която е демонтирала корабът, и му е позволил да купи тази необичайна част от него

Барът е бил откаран в селски район недалеч в щата Мериленд, и е поставен в мазето на семейната къща, където престоял почти 70 години. 
БГНЕС