/ БТА
Прокремълският писател е непоколебим след наранявания при взрив на кола, убила сътрудника му, предаде АФП.

Прокремълският писател Захар Прилепин настоя в неделя, че няма да се уплаши, ден след като беше ранен при взрив на кола, при който загинаха негов приятел и асистент, предаде АФП.

"Казвам на демоните: няма да сплашите никого", заяви Прилепин в първото си съобщение след инцидента. "Бог съществува. Ние ще победим."
Той отдаде почит на Александър Шубин, който е пътувал с него, когато се е случило нападението в събота.

"Моят скъп приятел, който работеше като мой ангел-хранител в продължение на 8 години, почина", написа Прилепин.

Прилепин пише още, че е закарал дъщеря си "пет минути преди експлозията".

Руският писател националист Захар Прилепин бе ранен при атентат

Писателят си спомня, че е изгубил съзнание за три минути, преди да изпълзи навън за помощ. Той каза, че е имало две бомби, от които само едната е била взривена.

Русия обвини Украйна и Съединените щати за взрива, станал жертва на 47-годишния писател. Прилепин е ревностен поддръжник на офанзивата в Украйна.
"Благодаря на всички, които се молиха, защото би трябвало да е невъзможно да оцелея при такава експлозия", пише Прилепин, който е със счупени и два крака.
Първоначално официалните лица заявиха, че човекът, управлявал автомобила, е загинал при взрива, но Прилепин заяви, че е бил зад волана.

Той благодари на областния управител Глеб Никитин за изпращането на хеликоптер на помощ, както и на семейството си и на различни руски официални лица, които осъдиха нападението.

Прилепин е яростен поддръжник на настъплението на Москва в Украйна, където през 2014 г. се е сражавал заедно с проруските сепаратисти.
Романите му се основават на опита му от службата в руските сили в Чечения и като член на забранена радикална националистическа група.
БГНЕС