Полицията разпитва британец по случая с изчезналата Мадлин Маккан
Полицията разпитва британец по случая с изчезналата Мадлин Маккан / снимка: BGNES

Вила само на около 100 метра от апартамента, от който Мадлин Маккан изчезна преди 12 дни, бе претърсена от португалски детективи, съобщава електронното издание на вестник "Таймс".

Вилата е собственост на майката на Роберт Мурат, който е официален преводач на полицията, издирваща Мадлин. Робърт е бил разпитан от полицията в щаб-квартирата й в Портимао.

Мурат се присъедини към издирването на Мадлин през нощта на нейното изчезване и участва плътно в разследването оттогава, пише БТА. Той информирал приятелите си, че работи като преводач между полицията и родителите на Мадлин - Кейт и Джери. 33-годишният Мурат заявил, че е дълбоко загрижен по случая с Мадлин, защото наскоро е загубил дело, свързано с тригодишната му дъщеря, която много прилича на изчезналото момиченце, също на три години.

Мурат стана известен покрай британските журналисти като предложи услугите си да им помогне в чуждата страна. Тогава той се пошегува, че е потенциален заподозрян. В понеделник на журналистите бе обърнато внимание за странното поведение на

Мурат от пратеничката на "Дейли мирър" Лори Кембъл, която заяви: "Той се държи много странно. Изглежда ми някак си зловещ". А когато фотограф на вестника го снимал, той поискал снимката да бъде изтрита.