Полицията в Торонто издирва снимки и клипове, направени от хора и магазини в района, където въоръжен мъж уби една жена и рани 13 души в гръцкия квартал на канадския град, предаде Асошиейтед прес.

Видеозапис на стрелбата, получен от очевидец, показва облечен в черно мъж, който изстрелва три куршума от тротоара към вътрешността на магазин или ресторант. Свидетели на нападението заявяват, че са чули между 20 и 30 изстрела.
Стрелба в Торонто, има убити и ранени (ВИДЕО)

Началникът на полицията Марк Сондърс заяви, че не се изключва версията нападението да е било терористичен акт. Полицията съобщи, че атаката е била извършена в района на улиците Данфорт и Логан, където се намират множество ресторанти и кафенета.

Една жена загина и 9-годишно момиче се намира в критично състояние. Сондърс съобщи, че нападателят е убит в престрелка с полицията.
Няма данни за пострадали българи при стрелбата в Торонто

Масовите нападения са рядкост в най-големия канадски град. Кметът Джон Тори заяви:"бяхме свикнали да живеем в град, където подобни неща не се случват, но в наши дни се случват неописуеми неща“. Според него в града има прекалено много леснодостъпни огнестрелни оръжия.

През уикенда в Торонто бяха разположени десетки допълнителни полицаи поради неотдавнашен ръст на насилието, извършено с огнестрелно оръжие, отбелязва АП.
 
БТА