Полицаи нахлуха в телевизия в Кабул
Полицаи нахлуха в телевизия в Кабул / netinfo
Около петдесет полицаи нахлули миналата нощ в помещенията на една от най-популярните афганистански телевизии по заповед на главния прокурор Абдул Джабар Сабет, предаде Ройтерс.

Въоръжените служители на реда нахлули в студиото на телевизия "Толо" в Кабул, удряли служителите и отвели трима журналисти в кабинета на Сабет, се посочва в изявление на телевизията.

От медията съобщиха, че главният прокурор бил недоволен от репортаж в новините, който според него бил неточен или тълкувал погрешно негови коментари на пресконференция. "След като разследва оплакването, ръководството на телевизия "Толо" реши, че то е неоснователно. Репортажът на телевизията е точен и е представил това, което главният прокурор е казал", се посочва в изявлението.

Десетки журналисти и депутати протестираха днес пред парламента срещу акцията, обвинявайки правителството на президента Хамид Карзай в опит да ограничи свободата на словото. "Операцията и заповедта за нея са 100 процента нарушение на закона, на закона за медиите и на конституцията", заяви депутатката и бивша журналистка Шукрия Баракзай.