Похитителят на самолет на ямайско летище се предаде сам
Похитителят на самолет на ямайско летище се предаде сам / снимка: БГНЕС

Без жертви и ранени приключи кризата със заложниците на международното летище Сангстър, в курорта Монтего бей, в Ямайка, предадоха световните агенции. Похитителят, 20-годишен жител на Ямайка, се е предал на местната полицията, съобщи министърът на информацията на Ямайка Дарил Ваз. По-рано днес той поиска да бъде откаран в Куба.

 

Кризата започна тази нощ на летището в Монтего бей. 20-годишният мъж преодолял охраната на летището в курорта и успял да се качи на борда на самолета на канадската чартърна компания "КанДжет".

 

Според АФП самолетът идвал от град Халифакс, в Канада, и и после щял да се отправи към Куба. Според ДПА самолетът трябвало да отлети от Монтего бей към Халифакс, в Канада, като направи междинно кацане в Санта Клара, в Куба.

 

На борда му имало общо 182 души екипаж и пътници. Първоначално похитителят взе всички за заложници. После освободи по-голямата част от тях и остави в самолета само шест души от екипажа. Той поиска да бъде откаран в Куба. Според местните власти става дума за човек с психиатрични проблеми.