Полицаят си признал за престъплението, твърдят от следствието
Полицаят си признал за престъплението, твърдят от следствието / IStock
Въоръжен жител на Санкт Петербург се е затворил с деца в апартамент и ги заплашва, съобщо източник от службите за бързо реагиране пред ТАСС.



„Мъжът се е барикадирал в апартамент, според предварителните данни, с шест деца и ги заплашва“, е заявил събеседникът на агенцията. Освен това извършителят е в състояние на алкохолно опиянение. Той е 38-годишният Денис Белтюков.



Източникът също така предполага, че причината за държането на децата като заложници може да бъде битов конфликт със съпругата му. В момента се водят преговори с него. 



Мъжът, който взе 6 деца за заложници в Колпино в Санкт Петербург, се води на отчет в психодиспансер, съобщи ТАСС. Той промени мнението си и настоява да доведат в апартамента съпругата му,  съобщава Telegram каналът Baza. Според мъжа преди залавянето той е хванал жена си в измяна. Както уточнява каналът, по време на преговорите той се съгласи да размени децата за съпругата му.

Известно е, че сред заложниците има и три негови собствени деца. Според някои съобщения той се разхожда из апартамента и държи нож пред гърлото на едно от децата. Пред РИА Новости е потвърдено от МВР, че преговарят с 38-годишен мъж, който взе децата за заложници