/ БГНЕС
Европейците притежават особен „ген“, който им пречи да съществуват съвместно с Русия за обща изгода, но и при това положение двете страни могат да свикнат една с друга. Това мнение сподели говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в ефира на руската телевизия „Росия-1“, предаде ТАСС.

Песков отговори на въпрос от руски журналист защо през последните години в отношенията между Русия и ЕС не е преобладавало конструктивното начало, а някакви „безсмислици“ и един демонизиран образ на Москва, изваян от европейските политици, уточнява агенцията.

„Европейците имат някакъв ген, който им пречи да се отърсят все пак от тая безсмислица и да водят с нас взаимноизгодно съвместно съществуване. Било някаква излишна хромозома, било друго нещо, но това си го има у тях“ – каза говорителят, говорил с ирония според ТАСС.

„От друга страна обаче можеш да се научиш (да живееш) и с тая излишна хромозома – дали е излишна, или пък се губи, не знам“, добави той. По думите на Песков „може и при това положение все едно да свикнем един с друг“.
БТА