Папата и Саркози обсъдиха международното положение
Папата и Саркози обсъдиха международното положение / netinfo

Папа Бенедикт XVI и френският президент Никола Саркози отделиха при срещата си днес „особено внимание на международното положение“, както и на ролята на религията в съвременния свят, съобщи Ватиканът в комюнике.

„По време на сърдечния разговор бяха обсъдени теми от общ интерес, свързани със сегашната ситуация във Франция и бяха подчертани добрите отношения, които съществуват между католическата църква и френската република, както и ролята на религиите, най-вече на католическата църква в света“, се казва още в комюникето след срещата на главата на римокатолическата църква с френския президент.

„Беше отделено особено внимание на международното положение – бъдещето на Европа, конфликтите в Близкия изток, социалните и политически проблеми в някои африкански страни и драмата на заложничеството“, се казва още в комюникето.

Никола Саркози получи частна аудиенция при папа Бенедикт XVI в Апостолическия дворец на Ватикана. Довечера той ще има официална вечеря с премиерите на Италия и Испания – Романо Проди и Хосе Луис Родригес Сапатеро, по време на която ще бъде обсъдено сътрудничеството в средиземноморския басейн.