/ ThinkStock/Getty Images
Италианският журналист Фабио Маркезе Рагона публикува нова книга, която разкрива, че Еугенио Пачели, който се превръща в папа Пий XII - смятан от мнозина за антисемитски нацистки съмишленик - е извършвал екзорсизъм „от разстояние“ на Адолф Хитлер. За това разказва „Фрийтинкър“.

Интервюиран от Едуард Пентън за Националния католически регистър, Рагона, автор на „Името ми е Сатана - Истории за екзорсизъм от Ватикана до Меджугорие“ (публикувана на италиански), казва:

„Открих архивни документи с показания под клетва на най-близките до Пий XII. В книгата си споменавам сестра Паскалина Ленерт, бивша гувернантка на папата, която разкрива как папа Пачели е правел всичко възможно, за да обуздае лудостта на Хитлер и поради тази причина, освен молитвата, Светият отец е извършвал и екзорсизъм върху фюрера в частния му параклис в присъствието на монахините“.

Той добавя:
„Някои немски кардинали и епископи всъщност били убедени, че Хитлер е обладан, а за това има и свидетелството на племенника на Пий XII, който разкрива, че през 1958 г., в навечерието на много важните италиански политически избори, папата е извършил екзорсизъм, за да предотврати демонични действия от страна на Хитлер при недоволство от резултата от гласуването“.

В книгата се твърди, че Франциск, през първата си година като папа през 2013 г., на два пъти е извършил „дистанционен” екзорсизъм от Ватикана върху мексиканец, идентифициран като „Ангел V”, обладан от четири демона. Той е направил това чрез конатакт със свещеник, който е присъствал физически при мъжа.Но това не е проработило напълно.

Мъжът е малко по-добре, но все още не е освободен. Свещеникът-екзорсист, който го придружавал, получил съобщение от дявола, че Ангела ще бъде освободен, когато законът за абортите в страната бъде променен. Четирите демона са все още в тялото на човека и казали, че ще си тръгнат в деня на Непорочното зачатие, 8 декември, но не се знае коя година. Интересен факт: когато папата посети Мексико през 2016 г., той посети Морелия, където живее Ангела, и по време на полета обратно за Рим той „се обяви гръмко“ срещу аборта!

Абортът е строго забранен във всички части на страната, освен в две: Мексико Сити и щата Оахака.

Раждането на тази книга, според автора, има две цели: от една страна, желанието - произтичащо от диалог с някои екзорсистки свещеници - да събуди съвестта пред явление, което все повече се подценява.

„От друга страна, тази книга се роди заради обещание, което дадох на екзорсист, който преди да умре, след като ми позволи да бъда свидетел на екзорсизъм, ми каза: „Когато си отида, ще трябва да направиш всичко публично, за да дадеш това важно свидетелство“, казва Рагона.

Запитан какви изводи е направил от разследванията си за екзорсизма, авторът казва:

„Че за съжаление дяволът не е изобретение на някой маркетинг експерт: злото наистина съществува и е точно зад ъгъла. Поради тази причина проведох журналистическо разследване, за да проуча явлението и да разгледам всеки отделен случай със собствените си очи на журналист. Малък пример: много хора смятат, че това не е истинско дяволско обсебване, а психично заболяване. Но как е възможно тогава обсебените по време на ритуала по прогонване да могат да четат мислите на екзорсистите? Много свещеници, за да разберат дали това е истинско обсебване, четат молитвите наум, без да изричат и дума. Тогава обсебените започват да се объркват, да крещят, да буйстват срещу свещеника и да му казват: „Спри да се молиш!!!“ 
БГНЕС