/ БГНЕС
Папа Франциск разговаря с шестимата астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщиха АФП и АП. Той ги попита какво е мнението им за "мястото на човека във Вселената".
 
"Добър ден или добър вечер, защото когато си в космоса, не знаеш какво е", започна разговора по спътникова връзка папа Франциск от зала във Ватикана.
 

БГНЕС


"Астрономията дава възможност да съзерцаваме безкрайните хоризонти на Вселената и предизвиква въпроси: откъде идваме, къде отиваме", продължи той и попита италианския астронавт Паоло Несполи какво мисли за мястото на човека в Космоса. Несполи, който е инженер, подчерта "сложността" на въпроса.
 
Ватиканът ще се рекламира с улично изкуство
 

БГНЕС

БГНЕС


Папа Франциск попита също астронавтите какво мислят за стиха на Данте, че любовта е движещата сила във Вселената. Отговори руският космонавт Александър Мисуркин, който каза, че чете в Космоса "Малкият принц" от Екзюпери и му е направило впечатление разбирането на детето за любовта. "Любовта е това, което ни дава силата да дадем живота си за някой друг", каза Мисуркин.
 

БГНЕС


Папа Франциск остана доволен от отговора и заяви: "Ясно е, че се разбрали посланието, което Екзюпери обяснява толкова поетично, и което Вие, руснаците, носите в кръвта си, в религиозната си традиция и човечност".
 
Папа Франциск гони Тръмп по брой последователи в Twitter
 

БГНЕС


Преди папа Франциск с космическата станция разговаря и папа Бенедикт XVI през 2011 г. Той зададе въпроси за бъдещето на планетата и за рисковете от замърсяването на околната среда.
 
Папа Франциск не веднъж е признавал, че вярва, че религията и науката не се изключват взаимно.
БТА