полиция САЩ
полиция САЩ / БГНЕС
Един човек е получил леки наранявания
В кампуса на Североизточния университет в Бостън късно във вторник избухна пакет, а от учебното заведение съобщиха, че един служител е получил леки наранявания, предаде Асошиейтед прес.

Властите съобщиха, че друг подозрителен пакет е бил намерен в близост до известен музей на изкуствата, а ФБР оказва съдействие при разследването.

Полицията е била уведомена по-рано вечерта за два подозрителни пакета, единият от които е избухнал. Бостънският сапьорски екип е неутрализирал втория пакет близо до градския Музей на изящните изкуства, който се намира в покрайнините на кампуса на Североизточния университет.

Шведската полиция обезвреди чанта с бомба в Стокхолм


Властите отказаха да дадат повече подробности, но говорителят на Североизточния университет Шанън Нарги заяви в изявление, че неизвестен служител на университета е получил леки наранявания на ръката при експлозията.

Малко преди 19:30 ч. полицията се е събрала в кампуса, а университетът е помолил студентите, които се били събрали на вечерен урок по журналистика, да се евакуират от сградата.

Североизточният университет е частен университет в центъра на Бостън. Началникът на полицията в университета Майкъл Дейвис заяви пред репортери, че кампусът е обезопасен. Бостънската полиция не съобщи дали са открити други подозрителни пакети.

Харвардският университет и Масачузетският технологичен институт, които се намират от другата страна на река Чарлз, разделяща Бостън от Кеймбридж, заявиха, че увеличават патрулите в кампусите си като предпазна мярка и призоваха студентите и преподавателите да съобщават за всичко подозрително.

През 2013 г. две бомби, поставени близо до финала на Бостънския маратон, убиха трима зрители и раниха над 260 души, припомня АП.
БТА