Двата лунапарка бяха затворени повече от година
Дисни отваря двата си увеселителни парка в Калифорния, повече от година след като те бяха затворени заради пандемията. Обектите ще подновят работа на 30-ти април, но при стриктни правила.

Посещаемостта ще бъде намалена с 15 процента, няма да се допускат чужденци, всички посетители над двегодишна възраст ще носят маски, трябва да се спазва и социална дистанция, включително на съоръженията. Управата на лунапарковете издаде препоръка и по възможност да не се вика и пее.

Филмите, които очакваме с нетърпение през 2021 (ВИДЕО)

Работата се подновява след като щатските власти облекчиха наложените рестрикции по-рано този месец заради спад на заболеваемостта от коронавирус. Дисни вече отвори врати на други места, като Флорида и Пекин, макар и с ограничен капацитет. Локациите в Париж и Хонконг пък заработиха, но скоро след това отново затвориха врати. 

Компанията е ударена тежко от коронакризата, хиляди служители загубиха работата си. През последните три месеца на 2020-та приходите са намалели наполовина в сравнение със същия период на 2019-та.

Преди пандемията увеселителните паркове на Дисни съставляваха 35 % от общата печалба на компанията, чиито други бизнеси включват производство на кино, телевизия и онлайн излъчване на съдържание.
nova.bg