/ ThinkStock/Getty Images
Британските служби за борба с тероризма се включиха в разследването на случая, в който край английския град Солсбъри бяха намерени двама души в критично състояние. Това съобщи днес лондонската полиция, цитирана от Ройтерс.

Заради неизвестно вещество: Двама души са открити край Солсбъри в критично състояние

Според източници от сферата на отбраната, цитирани от в. "Сън", те са били отровени. Изпратени са проби за изследване във военната лаборатория в Портън Даун.
Двамата бяха намерени снощи в безсъзнание от въздействието на неизвестно вещество в английския град Еймсбъри, който е на около 10 км северно от Солсбъри.

"Лекари установиха, че двамата са били отровени с токсини и проявяват много подобни симптоми на тези, от които страдаха бившият полковник от руското военно разузнаване и дъщеря му", пише вестникът.

Британски съветник: Руските спецслужби следели Скрипал от поне 5 години

На 4 март Великобритания обяви, че 66-годишният бивш полковник от руското военно разузнаване Сергей Скрипал, който е осъден в Русия за шпионаж в полза на Великобритания, и 33-годишната му дъщеря Юлия са били подложени на въздействието на нервнопаралитично вещество в Солсбъри.

Какво представлява веществото, с което е отровен Скрипал?

Впоследствие Лондон заяви, че това вещество е било разработвано в Русия и обвини Москва, че е замесена в инцидента. Русия отхвърля обвинението.
БТА