Опасно е да се живее в Сейнт Луис
Опасно е да се живее в Сейнт Луис / netinfo

За най-опасен за живота на жителите си град в САЩ е признат Сейнт Луис в щата Мисури.

По данни на ФБР именно там броят на убийствата се е увеличил с 16% за последната година при среден показател за страната 4,8%.

Промишленият център с население малко над 300 000 души оглави десетката на най-криминалните градове в САЩ. Ръководителят на ФБР Робърт Мюлер, който бе на посещение в града през миналата седмица, така и не откри отговор на въпроса защо именно тук расте вълната на насилието.

Правителството възнамерява да реализира в града програма “Безопасни улици”, като увеличи патрулите. В Сейнт Луис има два завода за сглобяване на автомобили “Форд”. През миналата година “Даймлер-Крайслер” обяви, че ще инвестира 1 млрд. долара в нови производства в града. Местната хроника е изпъстрена с новини за поредното убийство и грабеж.

Самите жители на Сейнт Луис твърдят, че в полза на криминалната статистика работят изключително представители на едномилионното предградие. На второ място в черната статистика на градовете се нарежда Детройт. За най-спокоен и безопасен е признат град Брик в щата Ню Джърси с население 78 000 души – тук всеки може да се разхожда свободно по улиците по всяко време на денонощието.