/ Gettyimages
Американските тайни служби са изправени пред финансови проблеми заради множеството разходи по охраната на президента Доналд Тръмп, многото му домове и голямото му семейство. Това заяви директорът на органа, охраняващ американските лидери в интервю за изданието „USA Today“.

40% от американците подкрепят идеята за импийчмънт на Тръмп
 
По думите на Рандолф Айлс над 1000 агенти вече са достигнали до годишния си лимит за възнаграждения и доплащане за извънработно време, заради многото си задачи.
 
В същото време с наближаването на Общото събрание на ООН следващия месец в Ню Йорк ще пристигнат над 150 държавни лидери, нуждите за увеличаване на сигурността също нарастват.

Първите 6 месеца от управлението на Тръмп
 
Самият Тръмп почти всяка седмица пътува до имотите си във Флорида, Ню Джърси и Вирджиния.
 
Тайните служби осигуряват охрана, освен за главнокомандващия, така и за неговите деца по време на техните бизнес пътувания или ваканции. Общо 42 души в администрацията се ползват със защитата на службите, включително и 18-членното семейство на държавния глава.

За Тръмп отблизо: негова биографка разказва
 
Президентът има голямо семейство и нашите отговорности са предвидени от закона“, заяви Айлс.
 
Директорът на Тайните служби заяви, че в момента води преговори, за да увеличи тавана на заплащането на агентите и допълнителното им работно време от 160 000 на година до 187 000 най-малко за остатъка от мандата на Тръмп.
БГНЕС