Обявиха полицейски час в Хюстън заради урагана Айк
Обявиха полицейски час в Хюстън заради урагана Айк / netinfo

Общинските власти в Хюстън, щата Тексас, въведоха полицейски част от 9 часа вечерта до 6 часа сутринта, който ще остане в сила до събота, съобщи Асошиейтед прес.

Градът понесе сериозни материални щети от преминалия над щата ураган Айк. Мащабна операция за оказване на помощ и разчистване започна в Тексас след преминаването на урагана Айк, който опустоши бреговата ивица по протежение на 800 км.

Двадесет и четири часа след като окото на урагана достигна курорта Галвестън, властите още не са обявили данни за пострадалите. По-голямата част от града е без електричество, улиците са задръстени със стъкла и отломки, затова полицията е загрижена за безопасността на придвижване през нощта, посочва АП. Излизане извън дома се допуска само при спешни случаи.

Айк удари крайбрежието на Тексас вчера сутринта и много хора останаха като в капан в домовете си заради наводнения. Спасителните служби досега са оказали помощ на стотици домакинства и продължават издирването на пострадали в наводнените райони. /БТА/