Обама планира много културни мероприятия в Белия дом
Обама планира много културни мероприятия в Белия дом / снимкa: БГНЕС

Новоизбраният американски президент Барак Обама смята да припомни на съгражданите си, че Белият дом "не е само резиденция на президента на САЩ, но е и достояние на народа", предадоха световните агенции.

В интервю за телевизия Ен Би Си Обама обеща, че след като официално встъпи в длъжност, в Белия дом ще се организират концерти и литературни четения.

Асошиейтед прес отбелязва, че Барак Обама и съпругата му - Мишел, правят планове за културни мероприятия в Белия дом, където ще бъдат канени учени, музиканти и поети. Обама посочи, че изкуството, културата и науката на страната са "това, което прави Америка специална". Той добави, че заедно със съпругата му възнамеряват да канят деца от местни училища в Белия дом за различни научни и културни програми.

Смятам, че всичко това ще бъде изключително важно, тъй като в момента преживяваме трудни времена, които, ако погледнем историята, винаги сме преживявали благодарение на националния ни характер, пълен с оптимизъм, стремежа да се гледа напред и увереността, че предстоят по-добри дни, каза Обама. Във връзка с бъдещия си живот в президентската резиденция Обама обеща на съгражданите си да не пуши там, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Барак Обама е известен като страстен пушач. Той обаче обеща след началото на предизборната си кампания, че оставя този порок.