Намериха вещи на изчезналия авантюрист милионер Стивън Фосет
Намериха вещи на изчезналия авантюрист милионер Стивън Фосет / www.stevefossett.com
Вещи и документи на авантюриста милионер Стивън Фосет, който изчезна със самолета си преди една година, са били намерени от турист в националния парк "Айнао" близо до град Мамот Лейкс в Калифорния, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на полицията.

63-годишният Фосет изчезна на 3 септември миналата година, след като излетя с едномоторен самолет, нает от ранчото в Невада на хотелиерския магнат Барън Хилтън. След неуспешно издирване Фосет бе обявен за мъртъв през февруари. Сред намерените от туриста Престън Мороу вещи са разрешителното на Фосет за пилотиране на самолет и 1005 долара.

След като Мороу не успял да се свърже със семейството, предал вещите в полицията. Той претърсил мястото заедно със свой приятел на следващия ден, но не открили нито останки от самолет, нито човешки останки. Говорителка на полицията в Мамот Лейкс съобщи, че властите формират екипи, които да претърсят района.

Стивън Фосет е поставил общо 116 световни рекорда в областта на авиацията и пътешествията - с балони, самолети, планери, дирижабли и платноходки. Изкачил е 400 върха, сред които Матерхорн в Швейцария и Килиманджаро в Танзания. Правил е два неуспешни опита за покоряване на Еверест. Фосет е преплувал Ламанша за 22 часа и е прекосил Аляска с кучешки впряг.