/ Guliver/Getty Images
Най-малко трима души, включително заподозреният нападател, загинаха при стрелба в склад на компанията Ю Пи Ес (United Parcel Service - UPS) в Сан Франциско, предаде Ройтерс, като се позова на полицията.
 


След като стрелял по служителите и се сблъскал с полицията, заподозреният се прострелял сам и по-късно починал в болница в същия район, добавя полицията. Той носел униформа на Ю Пи Ес, но не е известно дали е бил служител на компанията.

Полицията на Сан Франциско съобщи, че сградата е обезопасена. Кадри от живо предаване показаха силно полицейско присъствие край склада, където работят стотици хора. Служителите бяха извеждани от склада и се прегръщаха на тротоара.





Простреляха американски конгресмен на бейзболен стадион

Специални полицейски части продължават да проучват сградата, търсейки други жертви или свидетели, съобщи в Twitter полицията на Сан Франциско, цитирана от АФП.
 


"Ю Пи Ес потвърждава, че по-рано тази сутрин имаше стрелба, засягаща служители в обект на компанията в Сан Франциско", се казва в изявление на компанията, цитирано от Ройтерс. "Местните органи на реда контролират обекта и водят разследване, поради което в момента не можем да дадем информация за самоличността на участниците в случилото се", се добавя в изявлението.
 
Говорител на компанията заяви само, че пострадалите са отведени в болницата "Марк Зукърбърг и Присила Чан", без да съобщи броя или състоянието им.
БТА