Стив Скалийз е ранен в бедрото, но състоянието му е стабилно
Стив Скалийз е ранен в бедрото, но състоянието му е стабилно / БГНЕС
Конгресменът републиканец от Луизиана Стив Скалийз и негови сътрудници са били простреляни на бейзболен стадион в Александрия, Вирджиния, от нападател, който е задържан, съобщиха полицията и очевидци.

51-годишният Скалийз е ранен в бедрото, но състоянието му е стабилно, предаде Асошиейтед прес.

Стив Скалийз е ранен в бедрото, но състоянието му е стабилно
БГНЕС

Стрелецът е произвел с полуавтоматично оръжие между 50 и 100 изстрела по време на тренировка на стадиона. Петима души са ранени при нападението в Александрия, щата Вирджиния, потвърди началникът на полицията Майкъл Браун, цитиран от Ройтерс. Двама от пострадалите са служители на полицията на Капитолия, които са били на мястото на нападението.

стрелба
БГНЕС

Скалийз отговаря за поддържането на партийната дисциплина в редиците на депутатите от Републиканската партия, която има мнозинство и в двете камари. Той е един от най-високопоставените политици в Конгреса.
Групата е тренирала за годишния бейзболен мач на Конгреса, когато представители на двете основни партии в САЩ се изправят едни срещу други на игрището. Планирано е мачът да се играе утре, посочва Ройтерс.

Конгресменът Джо Бартън заяви, че стрелбата е продължила между пет и десет минути, предаде Асошиейтед прес. Изстреляни са били десетки, ако не и стотици куршуми. "Беше страшно", обобщи Бартън.

 Президентът Доналд Тръмп заяви, че той и вицепрезидентът Майк Пенс са "дълбоко натъжени от тази трагедия" и се молят за ранените.
БТА