Над 90 ранени при инцидент със самолет в Ямайка
Над 90 ранени при инцидент със самолет в Ямайка / снимка: Reuters

Деветдесет и един пътници бяха ранени при инцидент с Боинг 737 на авиокомпания "Америкън еърлайнс", който излезе от пистата, докато кацаше снощи на международното летище в Кингстън, съобщи днес министърът на информацията на Ямайка Дарил Вас, цитиран от Франс прес.

От общо 154 пътници, които били на самолета, пристигащ от Маями, 91 са ранени леко и по-голямата част вече са изписани от държавната болница в Кингстън, заяви Вас, цитиран на сайта на Си Ен Ен.

"По-съществените наранявания са фрактури, порезни рани и натъртвания", обясни ямайският министър, като допълни, че пътниците са се стресирали много от случилото се. Заедно с шестчленния екипаж в самолета пътували 148 души, съобщи за АФП американската авиокомпания. Той е излетял от летище "Роналд Рейгън" във Вашингтон и е направил междинно кацане във Флорида.

Самолетът излезе от пистата вчера към 22 часа местно време докато кацаше на международното летище "Норман Менли" при проливен дъжд, припомня АФП. След като не успял да спре, самолетът се ударил в бариера на края на пистата, пресякал път и се озовал на съседен плаж.