Мъж се опита да изкатери сградата на „Ню Йорк таймс” заради проучванията си
Мъж се опита да изкатери сградата на „Ню Йорк таймс” заради проучванията си / netinfo

Мъж, целящ да привлече вниманието върху проучванията си за Ал Кайда, се изкачи до 11-ия етаж на 52-етажната сграда на в. "Ню Йорк таймс" в Ню Йорк месец, след като подобни опити направиха други двама души, пише вестникът, цитиран от Франс прес.

Дейвид Малоун не се опита да се катери до върха на 228-метровата сграда, проектирана от архитекта Ренцо Пиано, а след като стигна до 11-ия етаж, се върна на десетия и разгърна транспарант с Осама бин Ладен и Джордж Буш, посочва "Ню Йорк таймс". След като прекара четири часа на фасадата, мъжът се предаде на полицията.

Малоун се определя като независим изследовател на Ал Кайда и твърди, че е предрекъл атентатите от 11 септември две години преди извършването им, посочва АФП.

На 5 юни двама души се изкачиха до върха на същата сграда, след което всекидневникът заяви, че ще вземе мерки това повече да не се случва.

Единият от тогавашните катерачи бе известният "френски спайдърмен" Ален Робер, който разгърна транспарант в сигнално зелено с надпис "Глобалното затопляне убива всяка седмица повече хора, отколкото 11 септември".