/ БГНЕС
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин каза при завръщането си от посещението си в Северна Корея, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун му е предал послание, което да връчи на президента на САЩ Доналд Тръмп, предадоха световните агенции.

Лидерите на двете Кореи затоплиха отношенията си (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ким е изразил пред Мун също така надежда, че в скоро време ще се проведе нова среща на върха между него и Тръмп. Първата среща между тях беше на 12 юни в Сингапур.

Севернокорейският лидер е заявил още, че иска бързото завършване на денуклеаризацията, разказа още Мун.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИСТОРИЧЕСКИТЕ СРЕЩИ МЕЖДУ ДВАМАТА ЛИДЕРИ ТУК

"Ким Чен-ун сподели, че иска бързо да се приключи денуклеаризацията и той да се фокусира върху икономическото развитие", каза южнокорейският лидер.
"Ким изрази надежда, че американският държавен секретар Майк Помпейо ще посети Северна Корея скоро и че в близко бъдеще ще може да има среща на върха с Тръмп, за да може процесът на денуклеаризацията да се придвижи напред бързо", каза Мун, предаде Ройтерс.

Мун Дже-ин опита студена юфка - специалитет в Северна Корея (СНИМКИ/ВИДЕО)

Южнокорейският лидер припомни, че идната седмица той ще се срещне с Тръмп и ще му предаде посланието от Ким. На тази среща той и Тръмп ще обсъждат целта, заявена от лидерите на двете корейски държави да се обяви официално край на Корейската война до края на настоящата година, предаде Асошиейтед прес.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и президентът на Южна Корея Мун Дже-ин
БГНЕС

"Надявам се, че мирният договор със Северна Корея ще бъде подписан в близко бъдеще", заяви Мун, цитиран от ТАСС.
Корейската война /1950-1953 г./ технически продължава, защото приключи с прекратяване на огъня, а не с мирен договор, припомня АП. 
БТА