/ Gulliver/Getty Images
Турските военни, които попаднаха под обстрела на сирийските войски на 27 февруари, бяха сред настъпващите бунтовници. Това беше заявено в петък пред журналисти в Министерството на отбраната на Руската федерация.

"На 27 февруари в района на селището Бехун турски войници, които са били сред бойните формирования на терористични групи, попадат под обстрела на сирийските войски", съобщиха от министерството.

Десетки турски военни загинаха в Идлиб

Министерството заяви, че на 27 февруари терористичната група Хайат Тахрир ал Шам (едно от имената на групировката Джебхат ал Нусра) се опита да започне офанзива в зоната за деескалация Идлиб срещу позицията на сирийското правителство.

Министерството отбеляза, че през деня Руският център за помирение на враждуващите страни (ЦПВС) „постоянно е искал и потвърждавал от турските колеги координатите на местоположението на всички части на въоръжените сили на Турция, разположени в близост до зоните на терористичните операции“. Според координатите, предадени на руския Централен център за командване и контрол от турската страна, турските въоръжени сили не са били и не трябва да бъдат в района на Бехун, подчертаха от Министерството на отбраната.

Стотици мигранти в Турция се запътиха към Европа (ВИДЕО)

От руското военно ведомство също така информираха, че руската бойна авиация не нанася удари в района на сирийското селище Бехун, където загинаха турски войници. "Авиацията на руските космически сили в района на селището Бехун не е използвана", се казва в информацията.

Според военното ведомство, "веднага след получаване на информация за ранените турски войски от руската страна, са предприети всеобхватни мерки за пълно прекратяване на огъня от сирийските сили". Беше осигурена и безопасна евакуация на загиналите и ранените турски войски в Турция.
БГНЕС