/ ThinkStock/Getty Images
От Facebook постепенно ще пуснат новата версия на своята чат-услуга Messenger: Messenger 4. Основното в нея е по-прост и лесен за навигиране интерфейс. Промяната е в резултат на проучване на Kelton Global, което обхваща 5012 души, на територията на Австралия, Канада, Франция, САЩ и Великобритания, проведено през 2018 г. То показва, че 71% от анкетираните посочват простотата на навигацията като топ приоритет при избора на приложение за съобщения.

За да улесни намирането на опциите, от които потребителите имат нужда, новият Messenger ще има три раздела. Потребителските разговори – и личните, и груповите – са отпред, в среда, където е раздела с чатове. За стотиците милиони хора, които всеки ден споделят снимки и видео, Messenger 4 поставя на по-достъпно място директния достъп до камерата.
Facebook вече с функция за 3D фотографии

Приятелите, техните story-та и всички активни приятели в даден момент ще могат да бъдат открити в т.нар. „People’s Tab“. И третият раздел е “Discovery tab“, където потребителите ще могат да използват различни бизнес дейности, да играят Instant Games, да си резервират място за следваща ваканция, да следват новини и още много други.

Нов начин да персонализирате разговорите си

Има хора, които използват Messenger, за да изразяват себе си чрез персонализирани никнейми, емоджита и различни чат цветове. Ето защо Messenger 4 предлага нов начин за персонализиране на разговорите чрез малък, но прекрасен ъпдейт за чат персонализацията. Чрез него вече ще може да се използват различни цветове за „балончетата“ на различните разговори.
От Софтуерния университет напомнят, че освен това Messenger 4 ще позволи на потребителите да запазят всичко, с което са свикнали и обичат. Въпреки че основната идея на новата версия на приложението е да предлага максимално опростен начин за комуникация, то все пак ще запази всички опции с които потребителите са свикнали досега. Според компанията на Зукърбърг все още трябва да може да се пускат анкети, да се споделят местоположения, групови видео чатове и други.
 
СофтУни