Махмуд Абас: Палестинско правителство до края на ноември
Махмуд Абас: Палестинско правителство до края на ноември / netinfo

Няма да има нито мир, нито сигурност под израелската окупация и колонизация. Това заяви палестинският президент Махмуд Абас по случай втората годишнина от смъртта на Ясер Арафат. Той увери, че до края на месеца ще бъде съставено палестинско правителство, което ще разкъса международната блокада.

Мир и сигурност няма да бъдат постигнати под окупацията, колонизацията и анексирането на Ерусалим от Израел. Палестинският народ няма да отстъпи педя от своята земя и преди всичко от Ерусалим, подчерта Махмуд Абас в реч пред хилядите палестинци, събрали се в Рамала.

Ако Израел иска мир, той трябва да изпълни международните решения и да се изтегли от палестинските и арабските територии до "зелената линия" от 1967 година, както и да признае нашите национални права, добави Абас. Добрата новина за нашия народ е, че успяхме да напреднем много по пътя на съставянето на правителство на националното единство, за да разкъсаме блокадата и отворим хоризонта за политическо решение и по този начин завинаги да се сложи край на окупацията. Правителство ще има преди края на месеца, увери той.