Лондон връща на Рияд хомосексуален принц, убил прислужник
Лондон връща на Рияд хомосексуален принц, убил прислужник / снимка: sxc.hu

Саудитският принц Сауд бин Абдулазиз бин Насър ще излежи остатъка от доживотната си присъда за убийството на прислужник в своята родина, реши правителството на Великобритания.

Внукът на саудитския крал Абдула II влезе зад решетките през 2010 година за убийството на Бандар Абдула Абдулазиз в лондонски хотел, след като го подложил на садистично сексуално насилие.

Британският правосъден министър Крис Грейлинг е взел решение 36-годишната кралската особа да бъде предадена на Рияд, пише в. Таймс. Източникът на вестника не уточнява кога ще стане това, но предполага, че ще е до няколко седмици.

Британското правосъдно министерство отказа да коментира случая официално. Но говорител на ведомството уточнил: "Имаме споразумение със Саудитска Арабия, според което граждани на всяка една от страните излежават присъдите си в своята родина".

Сауд отрича, че е гей, но по време на делото стана ясно, че многократно си е поръчвал гей ескорти в Лондон и често е навестявал в интернет страници на салони за масажи с ориентация към мъже, минали под дъгата, пише БГНЕС.

Ако в Саудитска Арабия към него бъде приложен действащият закон, той може да получи смъртна присъда за хомосексуализъм. Принцът бил погълнал доста шампанско и коктейли, преди да пребие Бандар и да издевателства върху него на 15 февруари 2010 година.. Според съдиите следите от ухапвания по бузите на жертвата носят откровен сексуален елемент.