Докато тече срещата в Брюксел, относно вариантите за отлагане на Брекзит, над 1 милион души подписаха петиция с искане британското правителството да оттегли заявлението си за излизане от ЕС
Докато тече срещата в Брюксел, относно вариантите за отлагане на Брекзит, над 1 милион души подписаха петиция с искане британското правителството да оттегли заявлението си за излизане от ЕС / БГНЕС
Лидерите от Европейския съюз обсъждат тази вечер на срещата си в Брюксел няколко варианта за отлагане на Брекзит - до 7 май, до края на годината или дори с отворена дата, казаха дипломатически източници, цитирани от Ройтерс.

Един милион подкрепиха петицията за отмяна на Брекзит
 
По-рано британската премиерка Тереза Мей поиска излизането на страната й от ЕС, което е планирано за 29 март, да бъде забавено до края на юни.
 
Първоначално на срещата е било лансирано предложение Брекзит да бъде отложен за 22 май - непосредствено преди изборите за Европейски парламент, които ще бъдат произведени от 23 до 26 май. Франция обаче е била против и последната оферта на масата е датата 7 май.

Корбин отива в Брюксел, ще обсъжда "алтернативен" план за Брекзит
 
"Това просто ще ни даде повече време, за да се подготвим за Брекзит без сделка", заяви един дипломат.
 
На срещата са били представени и други предложения - излизането на Великобритания от ЕС да бъде отложено за края на годината или дори датата да остане отворена, казаха източниците на Ройтерс.
БТА