Кубрат Пулев
Кубрат Пулев / netinfo
Кубрат Пулев не само ще загуби сериозна сума и други дивиденти от проваления си бой с Антъни Джошуа. Според промоутъра на Джошуа, Еди Хърн, Пулев автоматично ще загуби и мястото си на задължителен претендент за световната титла, пише Gong.bg.

Пулев се оттегля от супербоя заради контузия, а Джошуа ще се бие срещу Карлос Такам вместо него за защита на титлата си на 28 октомври.

Кобрата е контузен, мачът с Антъни Джошуа пропадна

„Той загуби задължителната си позиция на претендент. Загуби невероятен шанс да получи много пари, в следващ мач ще вземе 7-8 пъти от това, което сега можеше да прибере“, отбеляза Еди Хърн.

Все още няма официален коментар от страна на лагера на Кубрат Пулев. Няма официално изявление нито от Кобрата, нито на някой от щаба му, мълчат дори и промоутърите му от Зауерланд.

Единственото изречение от страна на Зауерланд се появи в Twitter: „Жалко за Кубрат Пулев, претендент от май 2016-та и това в последната седмица от подготовката...“, написаха братята Зауерланд в Twitter.

Кубрат Пулев се бори 3 години за шанса да бъде претендент за световната титла от страна на IBF.

„Сега IBF ще направи нов ранкинг, може би ще дадат един последен шанс на Пулев, финална елиминация. Все пак е задължителна защита“, допълни Хърн.
Gong.bg