Шестима души са загинали, а над 30 човека са в неизвестност, след като туристически кораб с около 170 човека се преобърна във водния басейн Пеньол-Гуатапе близо до град Меделин в Колумбия.
 
Шест души загинаха, а 31 са обявени за издирване, каза президентът на страната Хуан Мануел Сантос, след като местното управление на департамента Антиокия съобщи други данни - 9 загинали и 28 изчезнали.
 

Кораб с туристи се преобърна в Колумбия
БГНЕС

Думите на Сантос бяха потвърдени и от Национално звено за управление на риска. Оттам дори допълниха, че няма чуждестранни граждани след загиналите, както и непълнолетни.
 
99 човека са били спасени веднага, а още 40 се измъкнали сами, стана ясно от думите на ръководителката на службата за справяне с бедствия в департамента Антиокия Маргарита Монкада.

Властите провеждат спасителна операция с участието на военновъздушните сили и пожарникари от близките градове.
 

Кораб с туристи се преобърна в Колумбия
БГНЕС

В социалните медии бяха разпространени видеозаписи, показващи как неколкоетажен ферибот потъва, а други туристически плавателни съдове идват на помощ.
 

Кораб с туристи се преобърна в Колумбия
БГНЕС

Оцелели хора казаха, че корабът, изглежда, е бил претоварен и че никой от пътниците не е носел спасителна жилетка. Според други данни спасителни жилетки е имало, а жертвите са предимно хора, които са решили да ги свалят по време на престоя си на корабчето.
 

Кораб с туристи се преобърна в Колумбия
БГНЕС

Водният басейн Пеньол-Гуатапе, където е станало корабокрушението, е популярно място за отдих, намиращо се на около час път от Меделин.
 
БТА, БГНЕС