Колумбийски бунтовници искат Мис Вселена за посредник
Колумбийски бунтовници искат Мис Вселена за посредник / снимка: БГНЕС, архив

Колумбийската бунтовническа групировка ФАРК покани победителката в конкурса Мис Вселена Паулина Вега да им помогне във воденето на преговори с колумбийското правителство, предаде Би Би Си.

Вижте снимки от консурса Мис Вселена

В свое послание, огласено в интернет, бунтовници припомнят, че красавицата сама намекнала по време на конкурса за мечтата си в Колумбия да настъпи мир. Бунтовниците не влизат в подробности как Паулина Вега би могла да бъде полезна в техните преговори с правителството, които продължават вече две години. Досега двете страни успяха да се разберат по едва няколко пункта, поради което преговорите в кубинската столица Хавана са далече от приключване.

Паулина Вега по бански

Паулина Вега все още не е отговорила на поканата. В няколко интервюта 22-годишната хубавица спомена за страстното си желание да види мир в родната си Колумбия. В изявлението си бунтовниците от ФАРК приветстват готовността на красавицата да отиде в Хавана: "Каним ви да осъществите посещението си, за да ви разкажем за хода на мирните преговори".

Групировката ФАРК води битка срещу колумбийската власт от 1964 г. За това време в резултат на гражданската война в Колумбия са загинали около 220 000 души, по-голямата част от които са цивилни граждани.

Източник: БГНЕС