/ iStock/Getty Images
Тайланд публикува редки снимки на новата кралска придружителка. Интересът към тях беше толкова голям, че сайтът, на който бяха публикувани блокира, пише Би Би Си.

34-годишната Синеенат Вонгваджирапакди беше удостоена с поста два месеца, след като крал Маха Ваджиралонгкорн се ожени за кралица Сутида.

Снимките показват как Вонгваджирапакди пилотира самолет и насочва автомат на полигон.
Изявлението на двореца гласи, че Вонгваджирапакди е получила поста през юли, като е била издадена заповед "да й се направи кралска биография." Снимките са общо 60, а биографията на младата жена се простира на 46 страници.

На някои от снимките Вонгваджирапакди е снимана в цивилни дрехи, заедно с краля, който също не е в официално облекло.

Това е рядко срещан поглед към личния живот на свръхбогатия монарх Маха Ваджиралонгкорн, който е защитен от един от най-строгите закони срещу обида на величеството, носещ до 15 години затвор.

На друга снимка 34-годишната жена и 67-годишният монарх са в официални облекла и тя го държи за ръка.

Преди 2 месеца кралят се ожени за Сутида Ваджиралонгкорн, която е негова партньорка от известно време и често го съпровожда на официални събития. Преди да стане кралица, тя е била стюардеса. Сутида е четвъртата съпруга на краля, който има син от третата си жена, както и още 6 деца.
Новата му придружителка Синеенат Вонгваджирапакди е с образование на медицинска сестра, има лиценз за управление на самолет, който е придобила след обучение в Тайланд и зад граница.

Тя е служила в отряда, който охранява краля и е участвала в церемонията по възкачването му на трона. През май е била удостоена с чин генерал.
БГНЕС