/ БГНЕС
Принц Уилям и Кейт заведоха двете си по-големи деца на възпоменателната служба в памет на покойния им прадядо принц Филип. Службата се проведе в Уестминстърското абатство, а това бе една от редките появи на наследниците на херцозите на Кеймбридж.
 

Уилям Кейт Джордж Шарлот
Guliver/Getty Images

8-годишният принц Джордж и 6-годиншната Шарлът изглеждаха много пораснали и елегантни в компанията на родителите си. Te пристигнаха, хванати ръка за ръка с майка си и баща си. Принцеса Шарлот носеше тъмно палто, а принц Джордж бе облечен в тъмносин костюм и вратовръзка с бледосиня риза.
 

Уилям Кейт Джордж Шарлот
БГНЕС

Поводът бележи ключов момент в обществения живот на принцът и принцесата, защото е едно от първите събития, на които младите кралски особи ще се срещнат и ще поздравят важни членове на конгрегацията и първата голяма телевизионна църковна служба, на която присъстват.
 

Уилям Кейт Джордж Шарлот
БГНЕС


На погребението на принц Филип миналия април присъстваха само 30 опечалени, тъй като то се проведе в разгара на пандемията. На възпоменателната служба се очакват около 1800 гости, включително други европейски кралски особи, представители на многото благотворителни организации, на които херцогът е бил патрон или президент, както и премиерът Борис Джонсън със съпругата си.