/ Gulliver/Getty Images
Президентската кампания на Камала Харис е събрала повече от 49,6 млн. долара (38,3 млн. паунда) за по-малко от ден, откакто президентът Джо Байдън прекрати кандидатурата си за преизбиране и я подкрепи като кандидат на демократите, заяви говорител на кампанията на Байдън в понеделник, предаде Reuters.

„Откакто президентът подкрепи вицепрезидента Харис вчера следобед, обикновените американци дадоха 49,6 млн. долара под формата на дарения за нейната кампания“, казва говорителят.

Решението на президент Байдън да се откаже от президентската надпревара четири месеца преди изборите дойде след седмици натиск от демократите след слабо представяне на дебата му с Тръмп. Дебатът повдигна притеснения относно възрастта на Байдън. Съобщението на президента изненада много от привържениците му.

"За мен беше най-голямата чест в живота ми да служа като ваш президент. Въпреки че имах намерение да се кандидатирам за преизбиране, вярвам, че е в най-добрия интерес на моята партия и страната да се оттегля и да се съсредоточа единствено върху изпълнението на задълженията си като президент до края на мандата си", казва в изявлението си Байдън.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Reuters