Калашников ще бъде погребан в Москва на 27 декември
Калашников ще бъде погребан в Москва на 27 декември / снимка: Guliver/Getty Images

Погребението на оръжейния конструктор Михаил Калашников ще се състои в Москва на 27 декември, заяви заместник-ръководителят на администрацията на президента и правителството на Удмуртската република Денис Логинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"По решение на роднините на Калашников погребението на прочутия оръжеен конструктор ще се състои на 27 декември 2013 г. във Федералния военен мемориален комплекс в Москва", съобщи Логинов, цитиран от БТА.

Той уточни, че по решение на правителствената комисия на Удмуртска република по организацията на погребението на Михаил Калашников ще се състои церемония по прощаване с легендарния оръжеен конструктор в град Ижевск на 25 декември от 18.00 до 20.00 ч. московско време и на 26 декември сутринта от 10.00 до 13.00 ч.

Създателят на най-масовото стрелково оръжие в света АК-47 Михаил Калашников почина на 23 декември на 94-годишна възраст в болница в град Ижевск, където живееше, съобщи Виктор Чулков, прессекретар на президентството на руската република Удмуртия, цитиран от ИТАР-ТАСС.

На 17 ноември Калашников бе приет в болница с кръвотечение в стомаха.