Ситуацията в болницата "Камал Адван" в северната част на Газа се влошава с напредването на израелските войски към лечебното заведение, съобщи Си Ен Ен.

В аудиосъобщение, изпратено от болницата, журналистът Махмуд Ал-Сабах казва, че лечебното заведение е обкръжено.

Сирените за въздушна тревога бяха задействани в Южен Израел, няма данни за удари

"Ситуацията е много опасна и има тежък обстрел. Израелските танкове и превозни средства напредват към болницата и се намират на един квартал разстояние", каза Ал-Сабах. Докато той говореше, на заден план се чуваше силен огън.

Друг журналист, намиращ се в болницата, Анас ал-Шариф, заяви пред Си Ен Ен, че "ситуацията е много трудна". Той каза, че в непосредствена близост има артилерийски огън и въздушни удари.

"Цялата медицинска система в болницата се е сринала и всеки, който бъде ранен, завършва като мъченик в болницата", каза Ал Шариф.

„Уолстрийт джърнъл“: Израел обмисля да наводни тунелите в Газа с морска вода

Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви, че операциите, "които се провеждат сега, в северната част на Ивицата Газа, скоро ще доведат до разрушаването на целия район на град Газа и северната част на анклава".

Израелската армия таргетира болниците в анклава, твърдейки, че те използват като командни центрове от "Хамас", а пациентите са техния жив щит.
БГНЕС