/ БГНЕС
Армията обяви, че училищата в Израел ще бъдат отворени отново от 15 април, след като бе наредено да бъдат затворени заради безпрецедентната въздушна атака на Иран през уикенда.

В събота вечер Иран изстреля над 300 ракети и безпилотни летателни апарати към израелска територия, като по-голямата част от тях бяха прихванати от Израел и неговите съюзници, съобщиха военните.

Нападението, което породи опасения за всеобща война между Израел и Иран, не доведе до смъртни случаи, въпреки че 12 души бяха ранени.

Спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН след атаката на Иран срещу Израел

След "оценка на ситуацията", се казва в изявление на военните рано в понеделник, "беше решено да се възстановят образователните дейности в цял Израел".

"В районите на северната граница (с Ливан) и в общините в близост до ивицата Газа образователните дейности ще бъдат възобновени... с ограничения", продължава изявлението, като се добавя, че на повечето места ще бъдат отменени и ограниченията за големи събирания.

Нападението на Техеран в събота беше в отговор на въздушен удар - който по всеобщо мнение е дело на Израел - при който беше разрушена сградата на иранското консулство в Дамаск и бяха убити седем гвардейци, включително двама генерали.
БГНЕС