Иванка Тръмп
Иванка Тръмп / Gulliver/Getty Images, архив
Иванка Тръмп не е съгласна, че медиите са врагове на народа, както често заявява баща й президентът Доналд Тръмп, предадоха световните агенции.

На събитие, организирано от медийния сайт Аксиос, Иванка, която е съветничката в Белия дом каза, че е била предмет на медийно отразяване, за което знае, че не е съвсем вярно, но добави, че не смята, че медиите са врагове на народа.

Президентът Тръмп определя повечето новинарски медии, че са врагове на народа и редовно обвинява журналистите, че разпространяват фалшиви новини.

Президентът Тръмп отново на война с „Ню Йорк таймс” и „Вашингтон пост”

Малко след като Иванка изрази това мнение, Тръмп публикува нов туит по темата. "Те попитаха дъщеря ми Иванка дали медиите са врагове на народа. Тя отговори правилно "не". Медиите, разпространяващи фалшиви новини, които съставляват голяма част от пресата, са врагът на народа", написа Тръмп.

Иванка Тръмп също така заяви, че е съгласна с мнението, че с разделянето на деца от родителите им на границата администрацията е "стигнала дъното".

Да гледа как над 2500 деца на мигранти са отделени от родителите им, влезли незаконно в САЩ , е бил "един от най-лошите моменти" за Иванка Тръмп, откакто тя е дошла в Белия дом. Това сподели лично тя. "Имам много силно мнение по този въпрос и съм много категорично против разделянето на семейства", подчерта Иванка, която е и майка на три деца.

Семейство Тръмп
БГНЕС

Тръмп спира разделянето на незаконно влезли в САЩ мигрантски семейства

След това тя призна, че имиграцията е комплексен въпрос и припомни: "Аз съм дъщеря на имигрантка", визирайки майка си Ивана, която е израснала в Чехословакия. "Но ние живеем в една правова държава и трябва следователно да бъдем много внимателни, за да не насърчаваме поведения, които излагат на опасност нашите деца", допълни тя.

Иванка Тръмп
Gulliver/Getty Images

Относно изказването на Иванка за миграцията и мигрантите говорителката на Белия дом Сара Сандърс каза: "Самият президент заяви, че не харесва идеята за разделени семейства".

После обаче тя подчерта: "Ние не харесваме идеята да оставим хора да влизат в нашата страна, ако не знаем кои са те, къде отиват и защо идват".
БТА