/ БТА
На 36 г. Кристиано Роналдо е прекалено възрастен и прекалено скъп за Ювентус, затова шефовете на Старата госпожа вече подготвят продажбата му през лятото, съобщи „Кориере дело спорт“. Преди 3 г. Португалецът напусна Реал Мадрид, което бившият му съотборник в кралския клуб Рамос обяви лаконично като „загуба за Реал, загуба за Кристиано“.

Според последните информации Роналдо иска отново да се върне в Мадрид, а неговите агенти вече са се свързали с ръководството на клуба. Юве отпадна още на 1/8-финала в ШЛ, докато в Реал Кристиано бе свикнал да вдига често шампионската купа.

В Ювентус, обаче, ще се стремят да намалят финансовите си загуби при евентуална продажба на Кристиано, за когото бяха похарчени 100 милиона евро през 2018 г. Италианците ще искат 29 милиона трансферна сума, сума, достъпна за много клубове в Европа.

Но уловката е друга – заплатата му. В момента той излиза на Юве 64 милиона евро на година бруто, което е 20% от бюджета за заплати на „бианконерите“.

Толкова могат да похарчат само няколко клуба в Европа – Ман Сити, ПСЖ и Реал Мадрид. Въпросът е кой от тях е готов да ги даде за 36-годишен футболист.

Превод и редакция: DarikNews