/ Gulliver/Getty Images
Новият състезателен автомобил Bugatti на Кристиано Роналдо, който той си подари през август послучай титлата на Юве, е почти готов, съобщават италианските медии. Става дума за модела Centodieci, който CR7 и останалите 9 щастливи собственици на ексклузивното бижу, ще могат да подкарат едва през 2022 г.
  В момента се сглобява първият прототип за серийно развитие за Centodieci (110 - от италиански) - автомобил с 8,0-литров турбо двигател W16 c 1600 сили, съобщи Virgilio Motori. Екипът няма търпение да излезе на тестовата писта, за да започне фината настройка на шасито.
 
Bugatti Centodieci ще развива максимална скорост (самоограничена) от 380 км/ч и ще се похвали с ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди; от 0 до 200 км/ч - за 6,1 секунди; от 0 до 300 км/ч - за малко над 13 секунди.

Както от фирмата обявиха през лятото на 2019 г. В Калифорния, от модела ще се произведат само 10 бройки, всеки с цена 8 милиона евро. Те бяха разпродадени за броени часове. А Кристиано е един от собствениците, които ще чакат доставката през 2022 г.
 

Иначе и сега гаражът на португалеца е достатъчно престижен – достатъчно е само да се спомене другото Bugatti на CR7: La Voiture Noire (Черната кола – в превод от френски), най-скъпата кола в света, за която футболният мултимилионер плати 16,7 милиона евро.

Centodieci е отдаване на почит към Bugatti EB 110, проектиран преди 30 години от Джампаоло Бенедини под ръководството на Романо Артиоли. Дизайнът с плоския фронт, спуснатия преден спойлер и въздухозаборниците преосмислят формата на най-известния спортен суперавтомобил от деветдесетте години.

EB 110 беше крайъгълен камък по пътя към прераждането на марката Bugatti през 1998 г., довел до раждането на първия хипер спортен автомобил от съвременната ера: Veyron.

Превод и редакция: DarikNews