Вътрешният министър Матео Салвини често провокира с непопулярни решения и политики
Вътрешният министър Матео Салвини често провокира с непопулярни решения и политики / БГНЕС
Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини демонстрира какъв приоритет за него е борбата с мафията, като се гмурна в басейна на конфискувана от мафиот вила в Тоскана и изплува две дължини, наблюдаван от журналисти, предаде Асошиейтед прес.
 
Вилата била конфискувана от мафиотски бос през 2007 г. след правни процедури, продължили 24 години, и сега е превърната в почивна база.

Две трети от италианците подкрепят твърдата линия на вътрешния министър срещу мигрантите
 
Матео Салвини
БГНЕС


Италианските прокурорите от отдел "Антимафия" дълго настояваха борбата с организираната престъпност да се води чрез отнемане на незаконно придобито от гангстерите имущество, в това число къщи, хотели, ферми и ресторанти.
 
Партията Лига на Салвини се хвали, че е за затягане на мерките срещу престъпността, но темата за организираната престъпност почти не присъстваше в предизборната й кампания.

Критики срещу новата италианска власт заради броене на ромите

Матео Салвини
БГНЕС
 

За лишаването на мафиотите от незаконно придобитото от тях имущество Салвини каза: "Трябва да оставим тези господа по долни гащи". Вътрешният министър настоява за ускорени процедури за конфискация, така че отнетата собственост да може бързо да смени предназначение и ползването си.
БТА