/ Георги Димитров
Индия скоро ще започне да ваксинира срещу COVID-19 и хора под 45-годишна възраст, заяви министърът на здравеопазването Харш Вардан, цитиран от Ройтерс.

Индийското федерално правителство обяви по-рано, че всички хора над 45-годишна възраст ще могат да се ваксинират от 1 април. Регионалните власти поискаха всички пълнолетни да може да бъдат ваксинирани, като се вземе предвид увеличаването на броя на случаите на коронавирус в Индия.

Най-тежко засегнат от епидемията в последно време е западният щат Махаращра. В момент, когато болниците там са препълнени, при пожар в една от тях загинаха 10 пациенти, повечето от които болни от COVID-19.

В Индия откриха нов щам на коронавируса


Индия регистрира през последното денонощие над 59 хиляди нови заразени и 257 смъртни случая, свързани с причиняваното от новия коронавирус заболяване.

Общият брой на случаите на коронавирус в страната с население от около 1,35 милиарда души е 11,85 милиона. Индия е на трето място в света по този показател след САЩ и Бразилия.

Общият брой на починалите в страната доближава 161 хиляди. Индия е на четвърто място в мрачната статистика след САЩ, Бразилия и Мексико.
БТА