/ Gulliver/Getty Images
Индия одобри за използване руската ваксина Sputnik V, предаде Ройтерс.

Това стана в деня, когато страната, която преживява втора епидемична вълна, измести Бразилия от второто място по брой потвърдени случаи на коронавирус.

Франс прес: Повече от 133 млн. случаи на COVID-19 по света от началото на пандемията

Руският фонд за преки инвестиции, който отговаря за пласирането на Спутник V в чужбина, съобщи, че Индия е одобрила ваксината. Той се похвали, че Sputnik V вече е лицензирана в 60 държави с общо население от над 3 милиарда души.

До момента в Индия, с около 1,4 милиарда жители, са поставени приблизително 105 милиона дози ваксина. Индийското министерство на здравеопазването съобщи за пореден за последните дни рекорд на новите случаи на коронавирус за едно денонощие - близо 169 хиляди.

Индия отбеляза рекорден брой на новозаразените с коронавирус

Така регистрираните заразени в Индия вече са 13,53 милиона и страната измести от второто място Бразилия, която е с 13,45 милиона. Най-много случаи на коронавирус са потвърдени в САЩ - 31,2 милиона.

Още 904 човека са починали в Индия от усложнения, предизвикани от коронавируса. Общият брой на смъртните случаи в страната надхвърли 170 хиляди. Индия е на четвърто място в мрачната статистика след САЩ, Бразилия и Мексико.
БТА