/ Guliver/Getty Images
Испанската полиция се опита да арестува имитатор на каталунския лидер Карлес Пучдемон. Актьорът снимал телевизионен скеч, а съсед се обадил, за да го предаде. Органите на реда в Испания са на тръни в очакване сепаратистът да се опита да се върне в Каталуния. След предсрочните избори през декември партията му отново го предложи за президент.
 
Испанските полицаи са решили, че най-накрая ще заловят сепаратисткия лидер. Оказало се обаче, че са на път да арестуват комедиант, преоблечен като Карлес Пучдемон. Актьорът Хуакин Рейес разказва, че екшънът се е развил, докато записвал предаване, което ще се излъчи в понеделник. Хуакин Рейес толкова добре се превъплътил в ролята на Карлес Пучдемон, че човек, живеещ близо до парка, където са снимала продукцията, се обадил на органите на реда, за да го предаде.

Отложиха гласуването на кандидатурата на Пучдемон за лидер на Каталуния
 
„Шестима полицаи бяха изпратени, след като са решили, че съм намиращият се в изгнание президент. Живеещ в съседство на парк „Европа“ човек ме видял и съобщил“, разказа Рейес.
 
Когато разбрали, кого са изпратени да арестуват, полицаите се разсмели. След забавното недоразумение служителите на реда си тръгнали и записът на скеча продължил. Актьорът е прочут с имитациите на известни личности.

Сред превъплъщенията му са кметът на Мадрид Мануела Кармена и президентът на САЩ Доналд Тръмп. 

Мадрид: Пучдемон не може да управлява Каталуния от чужбина
 
Междувременно „Таймс“ съобщи, че испанската полиция е претърсила два пъти частния самолет на треньора на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заради сигнал, че вътре може да е сепаратистът беглец.

Вестник: Пучдемон обмисля да проникне в Испания в багажник на кола
 
Бившият каталунски президент, който избяга в Белгия, дни след като неуспешно се опита да обяви независимост, е изправен пред обвинения за бунт и незаконно присвояване във връзка с опита да отцепи Каталуния. Ако се върне в Испания, го очаква арест. Испанската полиция е на тръни в очакване Пучдемон да се опита да се върне в Каталуния. След изборите през декември той отново беше предложен за президент на региона.