/ БГНЕС
Избягалият в Белгия бивш каталунски лидер Карлес Пучдемон обмисля различни нестандартни начини да се върне в Испания, за да поеме поста си на регионален лидер съгласно резултатите от проведените в края на годината местни избори в автономната област.

Пучдемон иска Мадрид да му разреши да се върне у дома

Това съобщи днес вестник "А Бе Се", цитиран от ТАСС. Вестникът се позовава на обкръжението на политика. Вземайки предвид действащата заповед за арест на Пучдемон на територията на Испания, политикът размишлява по какъв начин може да се появи в кралството, твърди вестникът.

Пучдемон иска отново да седне на премиерския стол в Каталуния

Той е разглеждал възможността да проникне в страната, скрит в багажника на лека кола или маскиран под чуждо име. Имал и такива идеи, като например да мине по планински пътеки или скрит на плавателен съд.

Резултати от изборите: Ще продължи ли Каталуния похода към несигурното бъдеще?

Пучдемон разчита на помощта на някои хора от каталунската полиция, които, както той се надява, няма да му забранят да влезе в регионалния парламент в деня на гласуването на кандидатурата за нов лидер на автономията.

Рахой: Каталуния е Испания и Испания е Каталуния

Той разчита на това, че ако бъде утвърден на този пост, испанските власти няма да се осмелят да го задържат и да го оставят в ареста, а ако все пак се решат на такива мерки - че Европа няма да ги подкрепи, отбелязва мадридският вестник.
БТА