/ Thinkstock/Getty Images
38-годишният Мехмет Явуз Йълмаз е открит прострелян в главата в леглото си, съобщава "Тема".
 
Според информация от полицията в Истанбул, той се е самоубил с личния си пистолет около 9.00 ч. тази сутрин. Явуз Йълмаз е бил сам в дома си тази нощ. Той е бил открит мъртъв от своите бодигардове в луксозното затворено селище Бейкоз край Истанбул.
 


Вече е започнало разследване. Според информация от разследването, късно снощи шофьорът на Явуз го е докарал до дома му и той си е легнал, но тази сутрин не отговарял на повиквания по телефона и вратата на къщата била заключена. Наложило се вратата да бъде разбита и той бил открит в спалнята си с огнестрелна рана в главата.
 
Месут Йълмаз, който се е намирал в САЩ, е отпътувал за Истанбул, след като научил трагичната новина, съобщи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу. 70-годишният Йълмаз бе три пъти премиер на страната в периода между 1991 и 1999 г.



Явуз Йълмаз беше женен за своята дългогодишна приятелка Неше Съпмаз, но от 3 години двамата са разделени и той живее сам. 
    
Явуз Йълмаз е роден през 1979 г., той е завършил Джорджтаунския университет и има фирми в хотелския и ресторантьорския бизнес. След като се завръща от САЩ става основен дистрибутор на "Кока-Кола" за Турция.
 


През 2015 г. се кандидатира за парламента като депутат от Истанбул, но не успя да спечели. Брат му Емир Хасан Йълмаз е собственик на фирмата CFS Istanbul Investment Inc., която в момента работи върху строителната площадка на третото летище в Истанбул.