/ iStock/Getty Images
Най-големият в Европа закрит тематичен парк "Островът на мечтите" отвори врати за жителите и гостите на Москва. За възрастни и деца са създадени над 20 атракциона и различни развлекателни площадки, информира ТАСС.

"Островът на мечтите" е най-големият целогодишен закрит тематичен детски парк в Европа и Азия с площ от около 240 000 квадратни метра и капацитет 12 милиона души годишно. Той е и първият в Русия градски курорт - туристическа забележителност, разположена на брега на река Москва. "Островът на мечтите" е разположен в Нагатинския залив - територия с площ около 100 хектара.

Китайска студентка съди Disney заради двойни стандарти

"Нашият тематичен парк бе открит за посетители. Той няма аналози в Русия и ще стане безспорен лидер на националната развлекателна индустрия. Днес очакваме 30-40 хиляди гости", каза председателят на съвета на директорите на парка Амиран Муцоев.

 

По думите му в момента работят 23 от 27 атракциона, а на 28 март се планира да бъдат пуснати още четири. Той отбеляза, че едновременно в тематичния парк може да има 25 000 души, а на градската алея - до 40 000.

"Островът на мечтите" е разделен на две зони: така наречената градска алея и самия тематичен парк с площадки за деца и възрастни и атракциони.

Тъй като това е място за масово присъствие на хора, на директора бе зададен въпрос за готовността на парка да вземе мерки за сигурността на гостите и служителите поради избухването на коронавирус в света.

"Паркът приема много сериозно безопасността на гостите. Служителите на парка, магазините и ресторантите се проверяват преди началото на работния ден. И едва след преминаването на всички необходими процедури отиват на работните си места. На гостите ще се раздават медицински маски", уточни Муцоев.

 
БТА