/ iStock/Getty Images
Турската полиция и разузнавателната служба са арестували 35 иракски граждани в столицата Анкара във вторник заради предполагаемите им връзки терористичната групировка "Ислямска държава", съобщи Анадолската агенция, позовававйки се на източници от сигурността.

Окръжната полиция в Анкара и турската разузнавателна служба са извършили съвместна операция, след като получили информация за около 40 заподозрени с връзки с терористичната групировка "Ислямска държава", която е активна в конфликтни зони. В момента се извършва операция по задържането на останалите заподозрени.

В друга операция полицаи в окръг Дюздже задържали трима заподозрени от "Ислямска държава" като част от разследване, водено от окръжната прокуратура. Операцията продължава, тъй като един от заподозрените още не е заловен.

Заподозрените, които са от иракски произход, са обвинени, че са действали като бойци под знамето на терористичната група, а един от тях е бил депортиран след ареста. Трима заподозрни терористи от "Ислямска държава" от сирийски произход, арестувани на 25 декември, са били отново задържани в южния окръг Османие в Турция. Те са обвинени, че са участвали във въоръжени терористични актове в Сирия.
БТА